Nu er det jo en temmelig gammel tråd, men da den er blevet genoplivet vil jeg lige indskyde tre links om søgerhoveder generelt.
Det ene er fra detektorshop og beskriver meget godt fordele/ulemper ved forskellige typer, størrelser og frekvenser på søgehoveder:
detektorshop.dk/group.asp?group=175
Det andet er en rigtig fin forklaring fra Garrett, hvor tingene forklares lidt mere uddybende end Jesper gør på detektorshop:
www.garrett.com/hobbys..._sheet.pdf
Det tredje er til en artikel af George Payne (lavede mange gode detektorer i 1970'erne og 1980'erne for forskellige amerikanske firmaer), hvor han til sidst i artiklen kommer ind på frekvenser:
www.jb-ms.com/Baron/payne.htm
En vigtig pointe er, at ganske vist har fx sølv en høj "conductivity" (hedder vist "ledningsevne" eller "konduktans" på dansk), men når sølvet optræder som fx en ganske lille og tynd middelaldermønt, så opfører den sig som om, den har lav ledningsevne. Og hvor sølv som sådan findes bedst med en lav frekvens, så findes tynde sølvmønter derfor bedst med høj frekvens. For selvfølgelig slet ikke at tale om, hvis man render og leder efter guldgubber på Bornholm, hvor både gulds lave ledeevne og emnernes udformning (små og tynde) gør, at højfrekvens må være et must.
Forøvrigt er det mig bekendt sådan med Garrett Ace 250, at alle søgehoveder har samme frekvens.