Detecting People
Bruger Info
|
Detektor › Middelalderen › Seglstamper
Seglstampe Har fundet en tilsvarende på NM hjemmeside, her dateres seglstampen til middelalder |
|
Det er en usædvanlig groft tilvirket seglstampe – det kunne da være interessant, også at se selve seglmotivet.
Du helt ret Per, på den her er der er ikke noget seglmotiv at se. På Nationalmuseets hjemmeside er der flere seglstamper, hvor der heller ikke kan tydes noget seglmotiv. Den er meget grov at se på, men det er der også flere der er på omtalte NM hjemmeside. Det er da selvfølgelig også muligt at jeg tager fejl, og det er noget helt andet. Men prøv at denne f.eks. på NM, samlinger.natmus.dk/DM...set/170164
Ja man kan jo have sine tvivl – for hvad er en seglstampe uden et seglmotiv? Det kan selvfølgelig være slidt af, men en sådan slidtage skal da være ret kraftig for at kunne udviske den forholdsvis dybe prægning i en seglstampe, hvilket så også vil sætte sit præg på resten af stampen. Og denne her synes jeg ikke ser så slidt ud.
Og så synes jeg det er underligt, at Nationalmuseet viser seglstamper, uden at vise tilhørende seglmotiv – det må da være det vigtigste!
Måske blev motivet slettet når ejeren døde, det kan være det er derfor at den er havnet med køkkenaffaldet på marken.
Det lyder meget plausibelt – ligesom vi klipper vores udløbne kreditkort i stykker!
Spændende at se hvad museet siger, når jeg engang kommer forbi. Som sagt det kan jo også være at jeg tager helt fejl, og det er noget helt andet
Det er da lidt spændende, det med seglstamper. Jeg har nu læst lidt mere på det, og tidligere var det faktisk gængs opfattelse, at man altid ødelagde seglene ved dødsfald. Dette mener man ikke mere, men nogle er selvfølgelig blevet "slettet", for at undgå misbrug.
Og denne stampe her, kunne så vidt jeg kan se på de skarpe kanter, måske godt have været en tur på slibestenen. Kan man se, om der er spor efter en sådan slibning?
Hej Per jeg synes det er svært at vurdere, om der er "slebet" i bunden. Det kunne have være smart, hvis jeg man kunne ligge foto ind, her i svarfunktionen. Men hvis du har lyst, har jeg en hjemmeside, www.detektorblog.dk, hvor du kan se seglstampen i tre vinkler, under fund og middelalder
Hej Carsten
Det var da en pokkers flot hjemmeside og med mange fine billeder. Ikke alle er lige skarpe, men det må du jo øve dig på Men sikken dog et imponerende arbejde!
Og nej, der er (desværre) ikke nogen slibespor at se på din "seglstampe" – det ville ellers have været en god indikation vil jeg mene.
Tak for ros, du har 1000 % ret, mindre gode billeder i mellem, men det meste er afleveret til museum, så kan desværre ikke tages om. Prøver fremadrettet med bedre billeder.
Rigtig fin blog/hjemmeside du har fået lavet Carsten. Der er masser af gode fund at se på.
Tak skal du have Mikael
Album links
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- Ã…r 800-1240
- Remender, beslag
- Andre fibler
- Fingerbøl, nåle
- Hestesko, stigbøjler, sporer, seletøjsbeslag/ pynt
- Klæde og produktplomber
- Vægtlodder, spillebrikker
- Tenvægte/ mankeperler
- Knogler og lign.
- Medaljer og Emblemer
- Seglstamper, signetringe
- Bjælder, klokker
- Ã…r 1376 Oluf II-1559 Chr III
- Nøgler, låse, låsebeslag
- Kniv, knivdele, dupsko, økser
- Andre spænder
- Ringe
- Perler
- Ã…r 1559 Fr II-1699 Chr V
- Div. remedier
- Smykkegenstande
- Keramik
- Ã…r 1699 Fr IV-1766 Fr V
- Ã…r 1766 Chr VII-1872 Chr IX
- Skivefibler
- Ã…r 1873 Chr IX -
- Fugle, fisk, dyrefibler
Leksikon
| Metaldetektor |
Dagen i dag i historien
|
| |