Detecting People
Bruger Info
Detektor › Mønter › Mønter Udenlandske › Svenske › Nyeste kommentarer
lars p
[22. August 2006 kl. 23:09]
Ja, det var nok hele daglønnen han her tabte. Men en dejlig lyd fra disse grønne mønter. (Må vi ikke høre hvad gode råd du fik?)
Det må du da gerne, Tommy - selvom det nok er basal viden for en garvet X-Terra-bruger som dig. Nogle af de ting, som jeg selv skal være mere opmærksom på, er følgende:
1: Grav på stabile signaler, selvom det falder i segmenter relativt lavt på skalaen - dvs. i hvert fald gerne helt ned til 8.
2: Meget svingende signaler skal ignoreres - dvs. grav aldrig på et signal, der hopper fra 32 til -4 til 20 osv.
3: Bortdiskriminer ikke de højeste signaler - her kan sagtens gemme sig gode fund.
4: Detektorer er slet ikke beregnet til at gå med i regnvejr!
5: Hvis der ligger meget skrald i et område, der falder i samme segment, så bortdiskriminer dette. Måske går man på den måde glip af enkelte gode ting, men man sparer til gengæld meget tid. Generelt kan det mange gange betale sig at grave en gang for LIDT fremfor alt for MEGET.
HÃ¥ber, at jeg gengiver det nogenlunde korrekt :).
lars p
[23. August 2006 kl. 00:18]
Ja, det var jo noget af det, vi andre lærte efterhånden og som i starten var ved at drive én til vanvid. Men jeg er efter kraftig opfordring fra Odin og Obersten begyndt at gå i "all metal", dvs. uden nogen disk. overhovedet. Man skal lige vænne sig til al lydene fra jernet - i starten var det smadder irriterende, men efterhånden virker det næsten som en "baggrundstone" og du hører kun de "gode" signaler. Dvs. du fungerer selv som diskriminator. Og jeg graver så på alle stabile signaler - dog kun på jern, hvis der er chance for noget rigtigt gammelt. Jeg har aldrig fundet noget godt på højeste signal - er som regel falsk signal fra rusten jern. Næsthøjeste signal folie eller en eller anden form for letmetal. Mht. til de svingende signaler er det korrekt, at det oftest er noget "skrot" fx. gl. staniol, men det kan også skyldes, at to genstande ligger tæt sammen. Så trykker jeg pin-point og kan således oftest se, om der ligger to genstande ved siden af hinanden. Hvis de ligger ovenover hinanden ved jeg ikke hvad man gør. Om man skal grave en gang for meget eller for lidt afhænger vist lidt af hvem man er. Er du i tvivl - grav/grav ikke. Jeg er nok mest tilhænger af første model - godtnok tager det måske lidt længere tid, men det drejer sig vel ikke om at komme over størst areal, men om at finde mest. Det var noget af en smørre - og måske skulle det slet ikke skrives her, men i forumet
Ja, det var jo noget af det, vi andre lærte efterhånden og som i starten var ved at drive én til vanvid. Men jeg er efter kraftig opfordring fra Odin og Obersten begyndt at gå i "all metal", dvs. uden nogen disk. overhovedet. Man skal lige vænne sig til al lydene fra jernet - i starten var det smadder irriterende, men efterhånden virker det næsten som en "baggrundstone" og du hører kun de "gode" signaler. Dvs. du fungerer selv som diskriminator. Og jeg graver så på alle stabile signaler - dog kun på jern, hvis der er chance for noget rigtigt gammelt. Jeg har aldrig fundet noget godt på højeste signal - er som regel falsk signal fra rusten jern. Næsthøjeste signal folie eller en eller anden form for letmetal. Mht. til de svingende signaler er det korrekt, at det oftest er noget "skrot" fx. gl. staniol, men det kan også skyldes, at to genstande ligger tæt sammen. Så trykker jeg pin-point og kan således oftest se, om der ligger to genstande ved siden af hinanden. Hvis de ligger ovenover hinanden ved jeg ikke hvad man gør. Om man skal grave en gang for meget eller for lidt afhænger vist lidt af hvem man er. Er du i tvivl - grav/grav ikke. Jeg er nok mest tilhænger af første model - godtnok tager det måske lidt længere tid, men det drejer sig vel ikke om at komme over størst areal, men om at finde mest. Det var noget af en smørre - og måske skulle det slet ikke skrives her, men i forumet :oops:
Album links
År 800-1240 Remender, beslag Andre fibler Fingerbøl, nåle Hestesko, stigbøjler, sporer, seletøjsbeslag/ pynt Klæde og produktplomber Vægtlodder, spillebrikker Seglstamper, signetringe Bjælder, klokker Tenvægte/ mankeperler Knogler og lign. Medaljer og Emblemer Kniv, knivdele, dupsko, økser Andre spænder Ringe År 1376 Oluf II-1559 Chr III Nøgler, låse, låsebeslag Smykkegenstande Perler År 1559 Fr II-1699 Chr V Div. remedier Keramik År 1699 Fr IV-1766 Fr V År 1766 Chr VII-1872 Chr IX Skivefibler Fugle, fisk, dyrefibler År 1873 Chr IX -
Leksikon
Metaldetektor
Dagen i dag i historien