Hvad sagde jeg ? - og det sidste skal også med. Nu vil vi altså se hele dolken, så du må ud og afsøge området minutiøst, indtil du finder det sidste - måske først til næste år. Held og lykke.
Lækkert!!..så er det pludselig sjovt at gå med detektor, selv når vejret er som nu :-D Prøv evt. at gøre det til en vane lige at søge lidt ekstra rundt om et sted hvor du finder fragmenter som dette(systematisk). For som du ka se, ligger der nogen gange noget i nærheden som Tommy rigtigt var inde på. Måske ved at gå i cirkler rundt om fundet og så hele tiden udvige cirklen, eller find din helt egen måde. Bare så du ved med dig selv, at der ik kan være små områder du har sprunget over. For så ku du nemt ha fundet begge dele samme dag. Stort T`løk :-D
Lige en ting mere!!... Dette var bare hva jeg ville gøre i dit tilfælde og det ska cfølli helt være op til dig selv. Men hvis vi tog udgangspunkt i at du nu går i cirkler rundt om de 2 steder du har fundet delene, ville jeg sætte mig for at grave på ALLE signaler inden for en radius på 3-6meter(gode som dårlige). Alt efter hva du selv syntes er rimeligt. Bare så ik ploven unødvendigt skal ind over sagerne endnu engang Det ville jo være klart at fortrække. Men det ka os ende med at blive den der gør at du finder resten til foråret. GL
Tak for alle kommentarerne! @Nick: Tak for rådet. Du kan regne med, at jeg afsøger området minutiøst og systematisk evt. med landmålerstokke, men samtidig vil jeg helst ikke vække for megen opsigt... Jesper J. Hansen har også anbefalet mig en indstilling på detektoren. Jeg vil selvfølgelig søge på alle signaler (stort set...). Det er kun tiden, der har begrænset mig i at komme helt omkring endnu. De 2 stykker gav også helt forskellige signaler, sikkert pga. den vinkel de lå i. Får nok et par timer i eftermiddag!
@krausie - det med at vække opsigt kan du godt glemme. Det er kun noget du selv opfatter sådan - andre ser dig som en stakkels tosse, på lige fod med jægere, ornitologer og lign. naturelskere. Jeg detekter selv for det meste lige klods op af Hovedvej A1 og jeg er kold i r.... over for folks opfattelse af mig. Mht. til afsøgning af området vil jeg foreslå - i stedet for som Nick - at du afsøger et område på fx. 10 x 10 m, med de tidligere fundsteder som centrum, først på den ene led og derefter på den anden led og måske til sidst diagonalt. Derved får du størst chance for at få alle mulige signaler med. Og da det jo er bronze det drejer sig om, er der vist ingen grund til, at du graver på jernsignaler. Og det kan jo - troretisk set - dreje sig om et depotfund, så vær opmærksom på, at der kan ligge flere - hele - af slagsen under pløjelaget.
@Tommy: Ja, da jeg både er jæger og lystfisker, er jeg også vant til at blive betragtet som en landsbytosse... Afsøgningsmæssigt havde jeg tænkt på at bevæge mig i cirkler omkring fundsted 1+2 og så længere og længere ud. Men en afsøgning i pløjeretningen og diagonalt er vist heller ikke at kimse af - da der er græs på stykket har jeg tid nok til at gå der, og landmanden er meget positiv - han har faktisk givet mig lov til også at søge + grave i vintersæden tæt på - det er sgu flot!
Ja, det er dejligt, når man har et godt forhold til sine lodsejere. Og det med at søge og grave på tilsåede marker, er også kun en holdning fra landmandens side, for det gør hverken fra eller til i den sidste ende, hvad angår høstudbytte. Mht. til søgemetode, så er det ofte sådan, at hvis det er en aflang mark du har gjort fundene på, vil den normal altid være pløjet på den lange led og derfra kan du også se, hvor resten af din dolk formodentlig vil ligge. Da jeg sidste år fandt 5 fragmenter fra en bronzedolk/sværd, lå de stadigvæk på toppen af den overpløjede høj, inden for 10 x 10 m og dobbeltknappen lå ca 30 m fra toppen af højen. Så det var jo ikke meget de havde flyttet sig på de mange år de havde været pløjet op.
Man kan da heller ikke være vær herindefra ret længe inden de mest fantastiske fund dukker op. Flot fundet. Det varmer indeni at se sådan en genstand blive "reddet"!