Nej det er også skidesvært , men korrosionstilstanden, farven , og formen er tit gode indikatorer , tjaa og så et trænet øje , da vi har gravet med natmus , kalmus , og vikingeskibsmuseet i Roskilde ved Tissø .. Så vi har rendt og luret arkæologerne over skuldrene , og det har givet os et rimeligt sikkert skydefelt i at genkende oldtidsjern .. jeg kommer forbi i løbet af ferien Tommy , med din bog , vi skal også lige have trilles hundepas , da vi skal til sverige i løbet af august .. Grunden til jeg skriver her er at jeg har fået ny computer og den er endnu ikke sat op til e-mails..Mvh.flemse
Mht. til det oploadede jern, minder mange af tingene om noget jeg har liggende af redskaber tilbage fra 1800-tallet, bl. a. den næstnederste ting: en halv båndhøvl, den nederste ligner en trekantet fil, den øverste til højre med hul i: den "dorn" som smeden slog huller til sømmene i hesteskoene med, etc. Men det kan selvfølgelig skyldes, at tingene ikke har forandret sig ret meget gennem tiderne.
Många verktyg ser ut precis som de gjorde för 1000 år sedan. 1936 hiiades en verktygslåda från vikingatiden i en myr på Gotland. Många av verktygen ser ut precis som dagens motsvarigheter: www.netlabs.net/~osan/...geLib.html
Dornen er også det mest usikre element , i sammenhængen her .. men kløftehammeren er egentlig meget sjov , da den er meget lig med de kløftehammere , der bruges idag .. sjovt nok er en ganske almindelig lægtehammer forbudt både i Sverige og Norge .. (så kan må jo se hvem der er mest forbudsland)
Min personlige vurdering , af værktøjerne er at man kan se , at de er håndsmedede , og på markerne ved lokaliteterne , ser vi tit at der ikke forekommer genstande , fra middelalder og op til forrige århundrede ..