robert fandt denne her ik langt fra mønterne igår museet virkede ik så intresseret i vores fund igår. så vi tog en tur igen idag og det var en god tur :)
Superflot vikingtid det der Og stor er den også Gribedyrsornamentik kallas det når dyret griber om sin egen krop, precis som på det her utroligt flotte fundet
Oj oj oj, men var nu försiktig när du gräver fram dem, det kan vara helt orörda kulturlager under och då ska fynden tas upp av arkeologer (om de alls ska upp).
jo mer jeg kigger paa den des mere lækker blir den,ender som en klassiker,bør repro,super ulv og ligger de med midgaardsormen og slaaser,lækker lækker
Inte för att vara allt för petig, men det är inte lämpligt att uppmana til at smide danefaefund på webauktioner, eller at beholde dem, selv hvis det er som en joke.
Min uppmaning är att inte ta upp fler föremål på den marken innan du pratat med arkeologer eftersom det finns en uppenbar risk att du tar dem från orörda kontext. Du har hittat en fantastisk plats och ska ha all cred (och ersättning) men avvakta nu. Sådana fynd i kontext är oerhört värdefulla. Finns det ingen plöjd mark i närheten som du kan gå på för tillfället?
Jeg er enig med Håkans betænkeligheder, men på den anden side forstår jeg jo også godt, at når arkæologen på museet er kontaktet, så er det udvist rettidig omhu. Bare hamrende ærgeligt, for mønterne virker helt sikkert til at være fundet ganske tæt på, hvor de engang blev deponeret/tabt, hvilket kunne tyde på relativt uforstyrede kulturlag lige under jordoverfladen.
Oh my Good for et pragtstykke Det er da noget af det flotteste jeg har set længe Og helt uskadt - det har måske ligget urørt i jorden siden vikingetiden helt uberørt af landbrugsmaskiner. Hvis ikke museet er interesseret, så er de ikke deres opgave voksen. Prøv at kontakte dem igen og be dem lette r....
Nu er findeløn ikke det ord der bruges, men derimod danefægodtgørelse, der for øvrigt er skattefrit. Det er NM der suverænt fastsætter en godtgørelse og den afhænger af mange ting. Fx. kan flere ting bevirke, at godtgørelsen bliver mindre eller helt bortfalder, hvis man ikke overholder nogle spilleregler. Fx. skal fundet være indmålt (bedst med GPS-koordinater), fundet må ikke været renset unødigt (dit fund her må helst kun være skyllet i destilleret vand), fundet skal afleveres til dit lokale museum inden for en rimelig tid, fundet skal ligge i en særskilt pose med entydig identifikation på osv. Så mange ting spiller ind - men glæd dig hellere over dit utrolige held (og dygtighed) og lad danefædusøren komme i baggrund, for den kommer jo ikke til udbetaling før om rigtig længe.
Den tætteste parallel, jeg har kunnet finde, er den her: www.kulturarv.dk/mussa...Id=6361293 . Den er dog selvfølgelig ikke tungeformet, da den er "rund" i begge ender, men jeg kan ikke lige huske at være stødt på præcis den facon før i bøger eller herinde. Og så ser den ud til at være forsynet med en øksen?
Utroligt flot fund, stort tillykke Gribedyret er ikke til at tage fejl af, men... Stilarten gjorde sin entre i nordisk kunst i begyndelsen af 800-årene, dog tror jeg at denne genstand er en anelse yngre. I midten af 800-årene (ca. 850) vandt en ny stil indpas, kaldet Borre-stilen, opkaldt efter en stor gravplads ved Vestfold i Norge, hvor man fandt et antal forgyldte ornamenterede bronzebeslag til seletøj. I stilen genfinder man gribedyret fra tidligere og den kendes frem til 900-årene. Men som regel er gribedyret et lille naturalistisk dyr og ikke så båndagtig som her. Dette leder tankerne til en nogenlunde samtidig stil, nemlig Jelling-stilen, som fandtes på et sølvbæger blandt andet gravgods i Nordhøjen i Jelling. En ren dyrestil, der omfattede S-formede, slangeagtige dyr set i profil, tvunget sammen. Denne stil findes oftest på fornemme smykker, på beslag og sværd fra første halvdel af 900-tallet. Mon ikke det er tilfældet her?
Jeg vil også mene, det er Jelling-stil, og at dateringen må være omkring midten af 900-årene. Både den oprullede overlæbe og nakkekrøllen er typiske, men det bliver dejligt at se stykket afrenset af konservatorerne, så vi kan blive helt sikre. Man kan se andre eksempler på stilarten på det lille sølvbæger fra Jelling samt de berømte mankestole fra Søllested m.m. Stilarten synes knyttet til landets absolutte overklasse. Tillykke med det fornemme fund!