Detecting People
Bruger Info
|
Detektor › Detektorer og udstyr › Foto/scanner tips og tricks
104 billeder på 7 side(r) |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
|
|
21. Marts 2013 kl. 01:25 Testfotos af sølv med ny macrooptik Poul Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Vi havde i forgårs lidt snak, her på siden, om problematikken med at fotografere blanke genstande bla sølv.
Her er resultatet med den nyindkøbte optik: Tamron SP 90mm DI
|
20. Marts 2013 kl. 07:12 Justering af Marcins norske Poul Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Hej Marcin.
Tillod mig at justere lidt på dit billede.
Tror at hvidbalancen skal justeres i dit kamera.
Mon ikke at dette resultat er nærmere møntens virkelige udseende ?
|
19. Marts 2013 kl. 08:24 Testfotos med ny macrooptik Poul Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Indmaden af farfars lommeur. Der står på uret at det har 15 rubinlejer. De tre kan ses på billedet
|
19. Marts 2013 kl. 08:14 Testfotos med ny macrooptik Poul Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Nærfoto af 25øren.
Det ligner at belægningen på mønten er kalk. Det har jeg først opdaget med de nye billder jeg har taget i dag
|
19. Marts 2013 kl. 08:10 Testfotos med ny macrooptik Poul Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Den anden side
|
19. Marts 2013 kl. 08:08 Testfotos med ny macrooptik Poul Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Har brugt snestormen til at sidde inde i varmen og lave nogle testfotos med nyindkøbt optik. Her er hvad der kom ud af det.. Det ser ud til at den tegner super skarpt, og gengiver farverne fint.
Mener at optikken har været produceret i over 20 år, men er nu blevet tilpasset det digitale.
Optik: Tamron SP DI 90mm. Optikken fås med fatning til de fleste digitale spejlreflexkameraer
|
26. Februar 2013 kl. 10:47 Test - eksperiment med stereoskopi Heelgrasper Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Nu kommer plusgraderne jo igen (siges det), men jeg nåede lige at lave et lille eksperiment med stereoskopi/stereofotos. Det er på ingen måde perfektioneret, blot en lille test for at se, om det overhovedet kunne lade sig gøre med mit simple udstyr.
Inspirationen kom fra nogle gamle stereofotos fra Bornholms Museum, som jeg tilfældigt stødte på: http://www.roennebyarkiv.com/det-aeligldste-museum.html . Dem syntes jeg, det kunne være sjovt at kunne se på den rigtige måde og gik derfor egentlig på jagt efter en simpel måde at lave et stereoskop på (sådan et som ses ved billederne fra Bornholms Museum). Det viste sig faktisk at være ret simpelt, da jeg kunne lave et med min smartphone, 12 visitkort og noget tape: http://www.kybervision.com/Blog/files/3D_on_iPhone_Part1.html .
Herefter slog det mig, at hvis man selv kunne lave den slags fotos, kunne man måske nogle gange få fremvist ens fund lidt bedre (eller beholde et bedre minde om det). Jeg har i hvert fald et par gange følt, at mine fotos ikke rigtig kunne gengive fundet ordentligt, fordi der ikke var dybde i billedet.
Det her er så første eksperiment med en knap, hvor jeg netop syntes, det var lidt svært at få "knopperne" ordentlig fanget. Som sagt langtfra perfekt her, men nok til, at jeg vil arbejde lidt videre med det.
Gengivelsen er beregnet til "parallel viewing", hvilket er det, man kan med en smartphone og nogle visitkort (der findes selvfølgelig andre måder at se effekten på). Da effekten er beskeden i mit eksempel, er her et link til et foto, hvor effekten gerne skulle være til at få øje på: http://www.flickr.com/photos/27040945@N02/3775353018/ . Nogle har desværre mere besvær med at få det til at virke end andre.
|
09. December 2012 kl. 01:28 USB-mikroskop vs. kompaktkamera Heelgrasper Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Fordi jeg var nysgerrig, tillod jeg mig at låne lidt fra Allans eksempel på, hvad et USB-mikroskop kan: www.detecting.dk/coppermine/displayimage/pid=54400.html . Først tog jeg et billede af en enkrone (desværre ikke samme år og model som Allans) med mit Canon PowerShot A480, som har 10 MP. Målet var her at tage et billede, hvor enkronen fyldte så meget af billedet som muligt og stadig var skarp, mens jeg ikke legede så meget med lys osv. Derefter tog jeg fotoet med største forstørrelse fra Allans eksempel og prøvede at beskære mit billede af enkronen, så det viste omtrent samme del af mønten. Og så satte jeg dem samme overfor hinanden, så vi nu har Allans foto til venstre og mit til højre.
Som jeg havde på fornemmelsen, så giver det ca. det samme. Altså, har man et fornuftigt digitalt kompaktkamera (mit er nogle år gammelt og var Canons billigste dengang) så kan man formodentlig få lige så god forstørrelse som med USB-mikroskop.
|
04. December 2012 kl. 01:33 Dette er en prøve med microskop fra dinolite.dk den hedder dinolite pro am-413t der er bestilt extra side lys til den .Det skulle komme sidst på ugen. pivse Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks
|
10. Oktober 2012 kl. 02:39 fotografering ejner Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Her min opstilling med suppegryden til at sprede lyset.
Billederne tages som råfiler hvor hvidbalancen og eksponeringen justeres.
Koverteres derefter til Jpeg og finpudses i et billedbehandlingsprogram.
|
08. Oktober 2012 kl. 06:58 Fotos lavet med min foto opstilling, og forklaret som aftalt. Poul Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Patronhylsteret er belyst med og uden sølvpapiret.
|
08. Oktober 2012 kl. 06:53 Her er så min foto opstilling og forklaring som aftalt. Poul Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Filt som baggrund.
Den trådløse blitz lyser skråt ned gennem glaspladen.
De blanke sider i vasken tilbagekaster, oplyser og fordeler lyset - samt opløser eventuelle skygger fra genstanden.
Blitzens skrå vinkel lægger et skråt lys ind over mønten og patronhylsteret. Det fremhæver detaljerne.
Patronhylsterets skyggeside vil jeg gerne have belyst. Derfor opstillingen med sølvpapiret, som tilbagekaster lyset.
Ved mønten har jeg ikke brugt sølvpapiret, da jeg vil have præget fremhævet med det skrå blitzlys. Er præget meget kraftigt og kontrasterne for store, så bruger jeg sølvpapiret til at oplyse skyggerne. Man justerer opløsningen af skyggerne ved at ændre afstanden fra sølvpapiret til genstanden.
Billederne bliver taget i RAW format og fremkaldt / justeret i Capture one 6. Derefter bliver de finjusteret i det gratis fotoprogram Photofilter.
En meget mere enkel og yderst efiktiv opstilling er Ejeners "Suppegryde".
Jeg vil da opfordre Ejner til at uploade sin opstilling.
Kamera Sony Alpha@100
Metz trådløs ringblitz
Næroptikken har jeg selv lavet af to gamle 200 mm minolta zoonoptikker, som jeg slagtede og genbrugte nogle af linserne fra. Skidtet blev skruet sammen af de gevindringe og diverse bøs som blev til rådighed under slagtningen..
Hvad der er sparet er tjent, og ovenkøbet skattefrit...
|
07. Oktober 2012 kl. 00:11 32 Skilling med 4 og 16 skillinger som baggrund Poul Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Som opfølgning på kommentarene til mit sidste upload, synes jeg lige at jeg ville vise denne mulighed for at lave baggrund til sine fund.
Selvfølgelig ikke til alt, men kunne godt forestille mig fx Steens denarskat på denne måde. En tre fire af de pæneste og resten som baggrund.
Kun fantasien sætter grænser.
|
28. September 2012 kl. 02:25 Betydelsen av vitbalans Tobias Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Illustrasjon av betydelsen av korrekt hvidbalanse i kameran. Billeden til venstre er taget med lyskildet indstillt til Sollys, og den til höjre indstillt til Glödlampa (Paere). Billeden er taget indedörs med artificiellt lys. Den til höjre er ikke perfekt men flere gange bedre än den til venstre. Så det kan vaere vaerd at lära at kaende hvor hvidbalanse/lyskilde-indstillningen er på sin kamera ;-)
|
10. April 2012 kl. 06:40 Steens store armring i bedre billedkvalitet Poul Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Først vil jeg lige sige tak for alle de pæne kommentarer om mit fotoarbejde omkring Steens skattefund.
Da jeg læste buhrkalls kommentar om at billederne ikke kunne laves bedre, kunne jeg altså ikke lade være med at uploade dette af den store armring.
Det er lavet af en "rå-fil". Osse kaldet det digitale negativ.
Prøv lige at sammenligne med det først uploade.
Og nu ikke mere Agersø-sølv,, før han finder den næste skat.......
|
19. Februar 2012 kl. 03:29 mixture ejner Detektorer og udstyr Foto/scanner tips og tricks Fikser lige en med nogle andre fund.
|
|
Album links
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- Remender, beslag
- Andre fibler
- Fingerbøl, nåle
- Hestesko, stigbøjler, sporer, seletøjsbeslag/ pynt
- Klæde og produktplomber
- Vægtlodder, spillebrikker
- Ã…r 800-1240
- Tenvægte/ mankeperler
- Knogler og lign.
- Medaljer og Emblemer
- Seglstamper, signetringe
- Bjælder, klokker
- Nøgler, låse, låsebeslag
- Kniv, knivdele, dupsko, økser
- Andre spænder
- Ringe
- Ã…r 1376 Oluf II-1559 Chr III
- Ã…r 1559 Fr II-1699 Chr V
- Div. remedier
- Smykkegenstande
- Perler
- Ã…r 1699 Fr IV-1766 Fr V
- Keramik
- Ã…r 1766 Chr VII-1872 Chr IX
- Skivefibler
- Ã…r 1873 Chr IX -
- Fugle, fisk, dyrefibler
Leksikon
| Metaldetektor |
Dagen i dag i historien
|
|