detectingpeople.dk › Detektor › Detektorer og udstyr › Foto/scanner tips og tricks
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Detektor › Detektorer og udstyr › Foto/scanner tips og tricks

Hjem

Nyeste fund
/

kommentarer

Mest sete
/

bedømte


 DetektorDetektorer og udstyr › Foto/scanner tips og tricks 
104 billeder på 7 side(r) 1 2 3 4 5 6 7  


20. September 2019 kl. 22:21
Optræk til lommeur
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Optræk til lomme ure er der fundet mange af, og i går fandt jeg mit første. Da et sådant jo ikke er ret stor, men som dette kan have en fin udsmykning, gav det mig anledning til at prøve, hvordan min nye billige 15 x makroforsats klarede sådan en opgave.
Som man kan se, er resultatet rimeligt, og dekorationerne står fint tydeligt. Men det ses også, at skarpheden aftager ud mod kanterne.
Men hvis nu optrækket havde været i hel stand, ville det ikke have kunnet rummes i billedet, fordi man med 15 x makrooptikken ikke kunne komme ud på større afstand. Her ville en 10 x makroforsats have været mere anvendelig, og ville også have kunnet præstere en lidt større skarphed mod kanterne.
Men alt i alt synes jeg det er glimrende for næsten ingen penge – fx koster den her brugte forsats 69 kr. plus forsendelse: hoshttps://www.24hshop.dk/mobiltilbehor/motorola-tilbehor/motorola-ovrigt/kameralins-objektiv-3-pack-for-mobiltelefon.

Læs mere om makrofotografering på "bondejern":
https://www.bondejern.dk/foto/makro-fotografering-med-smartphone/



10. August 2019 kl. 04:34
Foto af mindre fund med Makro-forsats
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Denne collage er for at fortælle, at der nu ligger et nyt afsnit på "Bondejern" i artikelserien med gode råd til fotografering af fund med Smartphone. Det handler om fotografering af de mindre fund ved hjælp af en makro-forsats.
På det øverste billede ser man en sådan forsats monteret på en iPad. Og nedenunder ses to billeder af indfatningen i en fingerring, hvor det første er optaget med zoomfunktionen, og det andet billede er optaget med en makroforsats. Det ses tydeligt, hvordan skarpheden bliver langt bedre med forsatsen, fremfor hvis man bruger den digitale zoom.
Læs afsnittet her: https://www.bondejern.dk/foto/mere-makrofotografering/



04. Februar 2019 kl. 17:37
Fundfotos med Smartphone
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Denne moderne fuglefibel er optaget med min snart gamle Smartphone. Jeg har lagt den ind her for at gøre opmærksom på, at jeg til DIME har skrevet en lille artikel med gode og nemme råd til skarpe fundfotos med Smartphone.
Det er en PDF fil, og den kan downloades her: https://www.metaldetektorfund.dk/filer/dime_det_gode_fundfoto.pdf



14. Oktober 2017 kl. 23:22
iPhone problem 2. del
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Siden jeg for nogle timer siden lagde mit forrige indlæg ind, har jeg undret mig over den store forskel der var i farvetemperatur mellem Samsung og iPhone.
Jeg har derfor gentaget forsøget med min Ipad, og det viser sig her, at fænomenet med den kraftige gulbrune misfarvning er nøjagtig det samme.
Men jeg opdagede til min forbløffelse også, at når jeg flyttede lyskilden længere væk, blev farverne gradvist mere rigtige!
Dette er selvfølgelig fuldstændig ulogisk og er en klar fejl.

Men det forklarer, hvorfor der er så stor forskel på de misfarvede billeder vi ser – nogle er mere forkerte end andre, hvilket altså skyldes, at lyskilderne selvfølgelig har været af forskellig styrke og placeret med forskellig afstand!
Billedet herover er taget med Ipad, og på det første billede er lyskilden ca. 12 cm. fra mønten, ligesom i min forrige sammenligning. På det næste er det ca. dobbelt afstand, og det sidste 40 cm. afstand, og her er farverne så blevet helt rigtige.
Den absolut eneste forskel er altså, at lampen er blevet flyttet længere væk, resulterende i at lysstyrken på motivet er blevet lavere.
Problemet er åbenbart, at iPhone og iPad ved kunstlys ikke er stand til at stille den korrekte hvidbalance ved høje belysningsniveauer!

Så derfor til alle jer som fotograferer med disse apparater ved kunstlys, og som gerne vil have de rigtige farver: eksperimenter med lysets styrke, indtil I kan se at farvebalancen ikke påvirkes. Dette er meget nemt at iagttage på skærmen ved optagelsen.
Og da eksponeringstiden ved det farverigtige billede var så langsom som 1/25 sek., bør man ubetinget støtte apparatet mod et fast underlag, såfremt man vil gardere sig imod rystede billeder.



14. Oktober 2017 kl. 20:01
iPhone problem
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Jeg har undret mig over så mange gulbrune billeder vi ser her på D.P., og tænkt at det sikkert har sin årsag i, at hvidbalance indstillingen var sat forkert.
Jeg har nu opdaget, at det formentlig skyldes at de mange som bruger iPhone, ikke kan gøre det bedre, fordi iPhone kun er udstyret med auto-hvidbalance, og at denne tilsyneladende ikke kan finde ud af at indstille rigtigt til kunstlys.
Jeg har her fotograferet en aluminiums 5 øre med min Samsung og med en iPhone SE.
Underlaget er helt hvidt papir, og belysningen er fuldstændig ens for begge, nemlig en 8,5W LED reflektor pære. Jeg måtte gå lidt længere væk med iphone, da den ikke kunne fokusere ligeså tæt på – derfor er mønten mindre.
Samsung var indstillet til "Auto-hvidbalance", sådan som iPhone jo kun er udstyret med.
De to første billeder er fuldstændig ubehandlede, altså som de er optaget, og jeg må sige at jeg er overrasket over resultatet. Forskellen ses tydeligt!

Problemet har jeg set diskuteret på nettet, og en løsning kunne være en App, som der jo findes utallige af, og hvor visse af dem muliggør manuel justering af en masse parametre ved optagelsen, herunder hvidbalancen.
En anden mulighed er at korrigere billedet bagefter, hvilket faktisk er muligt ved hjælp af de allerede indbyggede redigeringsmuligheder.
Et bud på hvordan dette kan blive, ses på det tredje billede.



26. April 2017 kl. 22:36
Lille bordstativ
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Nu har jeg i mange af mine indlæg anbefalet brugen af stativ, hvilket måske virker afskrækkende på nogle. Men det behøver det ikke at være.
Til små lette apparater som Smartphones eller kompaktkameraer vil fx dette billige bordstativ gøre udmærket fyldest til mange opgaver. Kun skal man huske at bruge selvudløseren, for ikke at ryste kameraet, i det man tager billedet.
Trefoden her med de fleksible ben fås mange steder, og koster i fx Føtex 69 kr.:
https://www.foetex.dk/elektronik-spil/kamera-tilbehoer/tilbehoer-og-tasker/tilbehoerspakker/hama-stativ-med-ben/p/100274235?cmpid=aw_search_02040203000000000000&gclid=CM31z4eLwtMCFV6MGQodyx4EaQ

Føtex har også denne Smartphone holder til 99 kr. som kan skrues på stativet:
https://www.foetex.dk/elektronik-spil/telefontilbehoer/andet-mobiltilbehoer/manfrotto-universal-smartphone-clamp-with-thread-connections---holder/p/100287819?event=32&point=1235

Og i fx Kamerahuset har de denne Smartphone holder til 119 kr. plus en hel masse andre stativer til de tungere apparater, men så er vi også oppe i andre prisklasser:
http://www.kamerahuset.dk/product/joby-griptight-mount-standard-jb01254/



23. April 2017 kl. 23:33
Belysningskilder
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Her er et noget specielt billede, hvormed jeg prøver at illustrere forskellene i lysstyrke på forskellige belysningskilder.
Øverst til venstre er det en alm. led pære på 8 W. Man ser hvordan den spreder lyset over et meget stort område.
Øverst til højre er det også en led pære på 8 W, men denne er af spot-typen. Her er lyset meget mere koncentreret, og derfor væsentlig kraftigere. Den giver faktisk mere end 8 gange mere lys, hvilket svarer til i hvert fald 3 blændetrin.
Nederst til venstre er det min yndlingslampe til fundfotografering, som jeg har skrevet om her: http://www.detectingpeople.dk/coppermine/displayimage/album=345/pid=67929.html
Og nederst til højre er det en ret kraftig led batteri lygte.



22. April 2017 kl. 01:06
Dybdeskarpheds test
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Det her er kun noget som er relevant for dem med rigtige fotoapparater, hvor man kan stille blænden manuelt.
Jeg har her lavet en sammenlignende test, så man kan se hvordan dybdeskarpheden ændrer sig ved forskellige blændertal.
Den øverste række er med et objektiv med en fast brændvidde på 28mm., og den nederste række er med et zoom objektiv med makro, og hvor brændvidden er ca. den samme.
Det sidste billede i nederste række er taget med min Smartphone, og man kan se hvor stor dybdeskarphed en sådan har, på trods af den altid bruger fuld blænde. Dette er optisk betinget, og skyldes dens meget korte brændvidde på 3.2mm.



05. April 2017 kl. 23:19
Svar på konkurrencen
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Surprise - det er billedet til højre som er det bedste!
Og på ovenstående billede ses, hvordan jeg har lagt Smartphonen på kanten af en stak bøger som har en højde, at afstanden fra objektiv til mønt er ca. 7 cm. Jeg ved fra tidligere forsøg, at min Smartphone kan stille skarpt helt ned til 6 cm.
Jeg har hævet mønten op fra bordpladen for at kunne få et mere markant sidelys på mønten fra arkitektlampen, som på grund af dens store reflektor i forhold til det lille emne giver et forholdsvis blødt lys. Her havde det været lettere med en mindre og mere koncentreret lyskilde.
Den længere tid som det har taget at sikre sig et skarpt billede, er den tid det tog at hente en tommestok, samt at finde de rigtige bøger i reolen – i alt sådan ca. nogle minutter.
Den tid synes jeg er givet godt ud!



05. April 2017 kl. 23:02
Konkurrence
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Her er to billeder – det ene er taget i hånden og er "desværre" blevet lidt rystet og uskarpt men ikke meget værre, end hvad vi ind imellem ser her på DP. Ved det andet billede har jeg sørget for, at Smartphonen har hvilet på et fast underlag, sådan at jeg i ro og mag kunne sørge for, at autofokus stillede skarpt det rigtige sted, nemlig på mønten.

Konkurrencen går nu ud på, at I skal gætte på hvilke af billederne det her på Detecting People er bedst at lægge op, såfremt jeg gerne ville have et bud fra nogen af jer på, hvilken mønt det kunne være jeg har fundet!

Selvom det er en konkurrence, så vinder dem med de rigtige svar desværre ikke noget, andet end fornøjelsen ved at have gættet rigtigt.



25. Januar 2017 kl. 09:15
Stacking
flemse

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Vildsvinetand og grønt og rødt glas, med guldaldermaleri i baggrunden - 85 billeder i stakken.


08. November 2016 kl. 05:25
Om fotografering med Smartphone
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Dette billede er taget med Smartphone, og jeg har gjort mig lidt ekstra umage med at prøve at gøre billedet lækkert blot for at vise, at man også med en Smartphone kan tage udmærkede billeder.

Men så kulørt som ovenstående behøver det ikke at være – mindre kan gøre det. Dog skal fundene jo helst præsenteres så man får lyst til at kigge nærmere på dem, og en forudsætning for dette er, at billederne er af en rimelig god kvalitet.
At opnå dette behøver ikke at være spor svært, og det er oftest helt enkle ting man skal være opmærksom på. En række råd angående dette kan læses på Allan Faurskovs hjemmeside Bondejern.

Mine intentioner har her været at skrive nogle korte og letforståelige artikler med elementære og enkle råd vedr. fotografering af fund, med særlig fokus på hvad som er muligt med Smartphone eller Tablet. Men også for de som bruger et rigtigt fotoapparat, kan der være ting at hente.
Indenfor den senere tid har jeg haft yderligere tre små indlæg her på Detecting People – et om en efter min mening fortrinlig lampe til fundfotografering, et om ikke at bruge digital zoom ved fotografering og et om hvordan man på enkel vis kan foretage optagelser af små genstande, såkaldte makrooptagelser. Disse indlæg har jeg viderebearbejdet, og de kan nu også læses på Bondejern: https://www.bondejern.dk/foto/



06. November 2016 kl. 01:21
Makrobilleder
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Ofte vil vi gerne kunne fotografere tættere på små objekter med vores Smartphone, og jeg har tidligere skrevet et indlæg om dette: https://www.bondejern.dk/foto/makro-fotografering-med-smartphone/
Hvis nogen syntes at det lød lidt for kompliceret at kaste sig ud i, er her en måde, der er mere umiddelbart tilgængelig.
Måske man allerede har en lille lup til at kigge på sine fund med, ellers køber man sig en til mellem 50 og 100 kr., og der findes en del modeller, fx denne: http://www.thegoodstuffshop.dk/product.asp?product=51879

Den er ret lille, og udmærker sig ved at have flere forstørrelses muligheder. Den bør mindst have 5X forstørrelse, og gerne 10X eller mere.
Du placerer simpelthen luppen tæt foran din Smartphone's optik. Du kan enten holde det hele i hånden, men det bliver nemmere at arbejde med, såfremt luppen er tapet fast.
Gå så tæt på som motivet kræver, dog ikke tættere på, end at evt. uskarpheder i yderområderne er acceptable.
Støt hånden eller endnu bedre selve Smartphonen mod noget fast når du er i den rette afstand, og lås fokusindstillingen når denne har stillet skarpt. Bevæg så evt. kameraet en ganske lille smule frem og tilbage indtil den optimale skarphed ligger det helt rigtige sted i motivet, og tag så billedet.
Om at låse fokusindstillingen læs her: https://www.bondejern.dk/foto/skarphedsindstilling/

Det første billede er af den mindste mønt jeg har (15mm.), fotograferet så tæt på jeg kunne komme, som er 6 cm. med min Samsung A3.
Næste billede er gennem 6 x luppen og tættere på.
Derefter 8 x luppen.
Og derefter så tæt på jeg kunne komme ved brug af begge linser, dvs. 14 x forstørrelse.
Billederne er gengivet fuldstændig som de optaget, dvs. ubeskårede og ubehandlede.
PÃ¥ det sidste billede ses luppen monteret.

Som det ses, er billederne rimeligt skarpe og udmærket detaljerede. De er taget med en Smartphone i den lidt billigere ende, og jeg forstår ikke hvorfor vi ser så forholdsvis mange uskarpe billeder her på DP – det burde der ikke være nogen grund til! For hvis et billede bliver uskarpt, tager man da bare et til – eller 10 til – indtil det bliver godt. Og først da lægger man det ind på Detecting People – til gavn for en selv og til glæde for os andre. For ingen har hverken gavn eller glæde af at se på en sort undereksponeret eller hvid overeksponeret ulden klat!

God fornøjelse!



10. Oktober 2016 kl. 23:52
Lidt fotolir.
flemse

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Flintredskab


09. Oktober 2016 kl. 06:39
Foto med Smartphone ell. Tablet
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Vi ser en del billeder her i galleriet, som man godt kunne ønske sig skarpere og mere detaljerige.
De fleste af disse er givetvis optaget med Smartphone ell. Tablet, og for mange billeders vedkommende skyldes uskarpheden enten fejlagtigt afstandsindstilling, eller at kameraet har bevæget sig i eksponeringsøjeblikket – eller måske en kombination af begge dele.
Uskarpheden kan dog også skyldes en tredje ting, nemlig at man har brugt den digitale zoomfunktion ved optagelsen!
At bruge denne i forbindelse med vores fundfotografering er en misforståelse, og jeg har en berettiget mistanke om, at dette er problemet ved flere af de billeder vi ser.

Det der sker er nemlig, at fordi den digitale zoom virker ved blot at indsnævre det areal hvorpå billedet dannes på den lysfølsomme chip, udnyttes alle de pixels som chippen er opbygget med ikke. Det vil sige, at billedet bliver opbygget af færre digitale punkter (pixels), hvilket giver et grovere, og dermed uskarpere billede.
Man udnytter simpelthen ikke kameraets fulde formåen – men opnår kun et resultat svarende til, hvad et langt billigere eller ældre apparat kan præstere.
Så frem for at holde kameraet et stykke fra og zoome ind på emnet, skal man gå så tæt på som muligt og ikke bruge zoom.

De her nævnte ting gælder kun for den såkaldte "digitale zoom", som langt de fleste Smartphones og Tablets er udstyret med. I modsætning til denne form findes også noget som kaldes "optisk zoom", hvor alle pixels i chippen udnyttes uanset zoomgraden. En sådan optisk zoom er på alle rigtige fotoapparater samt på enkelte nyere og bedre Smartphones.

Her er et eksempel, hvor den samme mønt er fotograferet det tætteste min Smartphone kunne stille skarpt, som er ca. 5,5 cm. Derefter har jeg indstillet til maksimal zoom som er 4 gange, og flyttet kameraet så langt væk, at mønten fyldte det samme på skærmen. Det blev til en afstand på 19 cm. Billederne er begge i fuld bredde som de er optaget – de er kun beskåret i top og bund. Forskellen skulle være til at se – det med zoom er meget mere udflydende, og hvis man forstørrer, kan det tydeligt ses hvordan billedet er bygget op af langt færre og større pixels.



26. September 2016 kl. 19:22
Smart lampe til fotografering
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Jeg har fået en ny lampe, som er genial til fotografering af fund, og den koster kun 119.- kr.: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/50309332/#/50163202
Den er god, fordi den giver et ret kraftigt, koncentreret og jævnt lys, og fordi den med sin lille reflektor og meget lange svanehals er nem at justere, så lyset rammer emnet fra præcist den vinkel, man måtte ønske sig.
Suppleret med et lille spejl eller noget hvidt karton, har man alt det lys man kan ønske sig til nem og hurtig fotografering af de fleste fund. Billederne i min collage som jeg forleden lagde ind her på DP, er optaget med denne lampe og med spejl.

Her er nogle eksempler på forskellige lyssætninger.
Først er hesten fotograferet med en alm. arkitektlampe skråt oppefra – den giver et lidt blødt lys pga. dens store skærm i forhold til emnets størrelse.
Dernæst er det LED lampen i samme position – man kan se hvordan skyggerne og dermed konturerne er mere markante pga. at lyskilden er mindre.
Dernæst et billede hvor LED lampen er sænket, så lyset falder mere skråt ind – det er en sådan belysning der er god til at tydeliggøre strukturerne i emnerne, typisk fx prægningen i slidte mønter.
Da skyggerne herved bliver ret hårde (og mørke), kan disse ved fx rumlige former som hesten her blødes op, enten med et spejl hvorved man yderligere kan forme belysningen, eller med noget hvidt karton, som giver en mere diffus opblødning.



06. August 2016 kl. 23:58
Fotografering af fund med Smartphone
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Dette billede har jeg vist før. Jeg lægger det ind igen for at minde om, at der ikke er nogen undskyldning for dårlige billeder, selvom man ikke har et godt fotoapparat.
Har man en moderne Smartphone, kan man tage praktisk taget lige så gode billeder til vores formål som med et rigtigt fotoapparat. Til sammenligning er denne medalje fotograferet med et spejlrefleks kamera og med en Smartphone under ens konditioner og uden fotografisk efterbehandling, bortset fra en beskæring af siderne.
Læs mere om at fotografere fund med Smartphone: https://www.bondejern.dk/foto/



03. Marts 2016 kl. 14:32
Dybdeskarpheds sammenligning Smartphone og alm. fotoapparat.
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Også dette billede relaterer til mit nyeste indlæg under "Fotografering af fund":
http://www.detectingpeople.dk/index.php/forum/Tips-og-Tricks/14095-fotografering-af-fund
Jeg lægger det ind her, for at man på dette større billede tydeligere kan se og sammenligne forskellene ved de forskellige brændvidder.



03. Marts 2016 kl. 01:44
Havefund
Per Ole

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Dette er en medalje fra min have, fotograferet med spejlrefleks og med Smartphone. Den ligger her i galleriet som en del af et nyt indlæg under "Fotografering af fund".


31. Januar 2015 kl. 00:21
Vægtlod 39 gram
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Vores marker er sump for tiden, så nu er der tid til lidt foto-experimenter.
Har lavet en nyoptagelse af dette vægtlod som focusstacket billede. Billedet er stacket sammen af 55 billeder.
Synes selv at resultatet er ok, da det er første gang jeg har prøvet at lave så stor en stack.
Bronze med jernkerne. Dette er intakt og meget stort 2,5 X 2 cm 39 gram



11. December 2014 kl. 02:44
Lidt leg med nye billeder af fund fra foråret...
Dennis Maigaard

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Fik billederne fra museet, så der blev leget på det groveste. :-)

Redigeret af Freddy Arntsen



11. December 2014 kl. 02:40
Lidt leg med nye billeder af fund fra foråret...
Dennis Maigaard

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Fik billederne fra museet, så der blev leget på det groveste. :-)

Redigeret i Paint Shop Pro 9



11. December 2014 kl. 02:39
Lidt leg med nye billeder af fund fra foråret...
Dennis Maigaard

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Fik billederne fra museet, så der blev leget på det groveste. :-)

Redigeret i Paint Shop Pro 9



03. December 2014 kl. 06:53
Leg med photoshop
flemse

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks



29. November 2014 kl. 22:08
Pawels guld
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Kunne ikke lade være med at give Pawels fantastiske flotte fund en kærlig hånd


28. November 2014 kl. 09:47
Focus stacking
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Har brugt ugens kolde aftner til at ekspermintere lidt med focus stacking. Mønterne der står skarpt er en 2 krone og en 1 krone. Billedet er stacket af 32 optagelser, og det lille overst til højre er nr 1 i stakken. Optaget på sort glasplade med blåt karton som baggrund. Belysningen er en sparepære
PS. Tjek om jeres kamera er indstillet til automatisk støjreducering ved optagelser over 1 sek. Mit havde den indstilling som standart, og jeg prøvede at slå den fra. Jeg støjreducerede i stedet manuelt i min efterbehandlingssoftware, og resultatet var mærkbart flere detaljer og skarpere billede..



15. November 2014 kl. 01:05
Renset for døde pixel
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Har brugt 10 min. på at fjerne de døde pixel
Prøv at zoome ind på spændet



07. November 2014 kl. 08:45
Sort højglans glasplade med blå baggrund
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Optaget på den sorte glasplade, men brugt blåt karton som baggrund.
Smart at man så kan vælge den farve man har brug for.



07. November 2014 kl. 02:57
Sort højglans acryl
flemse

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks



19. Oktober 2014 kl. 21:43
Justeret
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Hej Flemming. Du er bestemt på rette spor..
Har lige justeret på kontrast, gamma og farvemætning samt en lille smule på skarpheden - i nævnte rækkefølge.
Kan se at du har en kedelig doppelt spejling i glaspladen. Kender ikke din opstilling, men det ser ud til at genstanden spejler sig i både over og underside af glasset. Måske du har sort karton under glasset ? Har selv prøvet den metode og fik osse doppelt spejling. Jeg bruger nu en sort stænkplade til at sætte over et komfur, den er malet sort på bagsiden og giver ikke doppeltspejling. De billeder jeg har lavet hvor det sorte er lyst, har jeg lavet ved at sætte et stykke printerpapir vinkelret op som baggrund bag genstanden, du kan så selv bestemme glaspladens farve alt efter baggrundspapirets farve. Det spejler sig i den sorte glasplade - skide smart



19. Oktober 2014 kl. 21:04
Er jeg på rette spor ?
flemse

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Jeg synes selv det er blevet et godt foto.


18. Oktober 2014 kl. 02:24
Hvidbalance
flemse

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Jeg fandt efter Poul´s anvisning den rette løsning med hvidbalancen - tak skal du have, billederne fremstår nu i den helt rette farve


17. Oktober 2014 kl. 05:41
Netto belysning af fibel
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Mit kamera har mange indstillinger i hvidbalance menuen, sol,skygge dagslys og diverse kunstlys-indstillinger. Jeg bruger en indstilling der hedder SPECIALOPSÆTNING. Det fungerere på den måde at når jeg har valgt den belysning jeg vil bruge, så sætter jeg et hvidt stykke papir op som jeg focuserer på - sætter hvidbalancen på SPECIALOPSÆTNING og tager et billede. Kameraret indstiller så hvidbalancen automatisk efter det kunstlys man bruger, og husker indstillingen. Husk at i ikke må blande lyset sammen - kun belyse med samme slags pære og sluk alle andre lyskilder i rummet, også pc-skærmen.
Billedet af fiblen er lavet på denne måde, og hvidbalancen / farvegengivelsen er perfekt. Nøjagtig samme farve som i virkeligheden..



17. Oktober 2014 kl. 04:46
Justering af Flemmings 5øre
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
@Flemming. Din hvidbalance indstilling må stå forkert da mønten bliver så misfarvet. Formoder at den har ca den farve jeg har hentet frem af din billedfil.
Bruger du auto-indstilling ? Hvad kamera bruger du ?
Du kan garanteret i hvidbalance menuen vælge flere indstillinger - dagslys, sol, skygge og måske flere indstillinger til optagelse i kunstlys. Det er kunstlys-indstillingerne du skal ind og have fat i..



16. Oktober 2014 kl. 06:42
Oles billede justeret
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Ole, vi har vel alle været novicer engang.
Ellers fint billede og super mønt. Jeg har lige justeret hvidbalancen for dig, syntes den var for blå.
En gammel fotograf sagde engang til mig: Husk at kameraet ikke laver billderne, det gør lyset.. Men kameraet bruger lyset til at fange billederne.
Mange faktorer har selvfølgelig betydning, opløsning, optikkens kvalitet osv, men uden den rigtige belysning kan det andet være lige meget. Leg og eksperminter med belysningen. Prøv at google lidt på det, der ligger mange gode forklaringer derude. Søgeord: foto, belysning, hvidbalance osv. God fornøjelse



16. Oktober 2014 kl. 04:18
Tronskiftespecie 1848 - næsten 30 sterling sølv (bemærk størrelsen på den lille sølvmønt) - ikke fundet med detektor, men vist som eksempel på foto med primitivt udstyr. Billedet er taget uden stativ og uden lang eksponeringstid.
Harpøth

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Foto taget før Pouls relevante kommentarer til mit tidligere uploadede foto. Desværre er jeg kun en novice, når det gælder fotografering,


16. Oktober 2014 kl. 01:42
To "forskellige" enører fra 1907! Fotoet er taget med et almindeligt håndholdt lommekamera (LUMIX) belyst af to LED-lamper fra NETTO til en samlet pris på 30 kr - efter tip fra Poul.
Harpøth

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks



15. Oktober 2014 kl. 03:10
Lamperne fra Netto
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Her er så lamperne fra netto,, som Flemming efterlyste et billede af.


14. Oktober 2014 kl. 04:02
Belysning fra Netto
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Købte i dag to led-lamper i Netto. Lamperne sidder på en flex stang som kan formes som fod og justeres frit efter behov.
Skide praktiske og giver det rigtige lys.. Døm selv
30 kr stykket



16. Juli 2014 kl. 17:35
En lille lyskasse.
flemse

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Her er en lille transportabel lyskasse jeg har lavet - håber den kommer til at virke efter hensigten.
Gode fif og råd modtages gerne.



21. Maj 2014 kl. 06:15
Bronzesmelte og trompetfibel fra aftentur (justeret)
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Justeret i gratisprogrammet Photofiltere.
Justeret med Gamma, kontrast og farvemætning.



19. Maj 2014 kl. 03:38
Test af photobox.. med konens køkkenvægt som bund :-)
Dennis Maigaard

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Sony @200, standard objektiv (18-70) på stativ, macro, uden blitz
Sort papkasse, med objektet på sort glaskøkkenvægt
Belyst med en Maglite pen :-)



07. Maj 2014 kl. 07:43
Min første Ferrari. Focus stakket af 28 fotos
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
I forbindelse med mit forrige indlæg om fotoopstilling, vil jeg lige nævne at når man vælger optikkens superpunkt, så vælger man jo samtidig en stor blænde og har derfor ikke ret stor dybdeskarphed i sine billeder. Man kunne vælge at optage på fx blænde f32 og få den store dybdeskarphed, men desværre går det så ud over billedkvaliteten.
Derfor laver jeg tit focus stacking af flere optagelser med forskelligt focus område af genstanden. En bøjet mønt skal typisk laves af 2-3 optagelser for at stå skarpt overalt.
Eksemplet med ferrarien er mere ekstremt, da billedet med den største dybdeskarphed er lavet af 28 enkeltoptagelser.
Billedet øverst til venstre er det første i stakken, og det sidste er af alle 28.
Billederne er lavet i programmet Helicon focus



07. Maj 2014 kl. 06:34
På opfordring er her en kort forklaring på hvordan jeg laver mine fotos
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Hvad opstilling og belysning angår, er det kun fantasien der sætter grænserne. Derfor vil jeg her holde mig til opstillingen med den blå baggrund.
Materialerne er: Et blåt og et sort stykke karton. Tre cykellygter fra brugsen ( 30 kr stykket). Fordelen ved disse lygter er at de matcher kameraets hvidbalance til flashen. Man vælger altså flash indstillingen, men vælger ikke at bruge flash til optagelsen. Man skal osse vælge at lade kameraets lysmålings indstilling stå på spot..
Jeg vælger den indstilling på kameraet hvor jeg styrer blænden, kameraet vælger så selv lukkehastigheden. Fordelen ved at kunne vælge blænden, er at man så kan vælge optikkens "superpunkt". Superpunktet er den blænde hvor optikken tegner skarpest, og den er som hovedregel to blænder under den største blænde. Dvs at er optikkens største blænde f2 så skal man vælge f4.
Optagelse: Man stiller det sorte karton lodret bag det blå, så kan man få den blå farve til at glide trinløst over i sort.
Man skal have kameraet på stativ og bruge kameraets selvudløser for at undgå rystelser, da eksponeringstiden kan være flere sekunder. Vigtigt er osse at kameraets spot markering er på genstanden, for det er der vi vil måle lyset. Det er osse vigtigt at lave optagelsen i et mørklagt rum, da andre lyskilder, end lygterne, kan forvirre kameraets hvidbalance og dermed fejlfarve optagelsen.
Jeg optager i rå-format (RAW) da man i disse billedfiler har alle data der kommer ind i kameraet til sin rådighed, og dermed langt større justerings muligheder i efterbehandlingen. Mener at huske at der i jpeg formatet er 256 justerings muligheder pr pixel, men i RAW er ca 4000 - 5000 justerings muligheder.
PS. Husk osse at optage på laveste iso, det giver den højeste opløsning. Jeg optager på iso 100. Prøv at klikke på de små billeder i billedet af opstillingen.
Slutter her, men stil gerne spørgsmål hvis i har nogen...



05. Maj 2014 kl. 15:00
Skab din egen udstilling der hjemme.
Tcolberg

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Var en tur i Ikea igår og faldt over denne udstillings montre, med LED lys ! :)
Læs mere på selve billedet.



11. Marts 2014 kl. 09:49
Forespørgsel til fotointeresserede og alle andre
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Jeg har erfaret at der er en del medlemmer herinde som nyder at arbejde med fotodelen af vores fælles hobby. Og at en del andre gerne vil igang, men måske bliver bremset af at det kan virke uoverskueligt at sætte sig ind i det tekniske.
Jeg vil gerne slå et slag for FOTOGRAFERINGEN, men ved ikke lige hvordan jeg skal gribe det an.
Jeg vil gerne høre om i andre synes at det er en god ide ?
Dette er jo ikke et fotoforum, men fotos er jo trods alt uundværlige herinde..
Altså - er det en god ide at bruge forummet her, til dele foto-erfaringer og lære af hinanden, og har i nogen forslag til hvordan vi i så fald griber det an ?



13. Januar 2014 kl. 04:59
Brudsølv fra Havsmarken
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Testbillede nr 2
Fotograferet på køkkenvægtens sorte glasplade, og stacket sammen af 26 billeder i programmet Zerene stacker.



10. Januar 2014 kl. 07:29
Forgyldt brudsølv fra Havsmarken
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Har ladet mig inspirere af de fine fotos fra Staffordshire Hoard på en sort refleksiv baggrund: www.davidrowan.org/con...ire-hoard/ . Har ikke kunne finde et sort matriale der kunne bruges, men da fruen kom hjem med en digital køkkenvægt, fra super brugsen, som havde den perfekte sorte overflade så jeg straks mulighederne. Her er så det første resultat. Billedet er sammensat af 6 fotos med forskellig focus for at opnå fuld dybdeskarphed - samme teknik som ved Staffordshire Hoard. Jeg har tilstræbt en helt sort overflade istedet for den mere grå som er på billederne fra Staffordshire Hoard, men det er jo en smagssag.
Stykket er 13 X 8 mm



14. December 2013 kl. 23:56
Efterjustering af Finns foto
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Hej Finn.
Dit nye billede er klart meget bedre, men det virker som om at billedopløsningen er meget lille. Man ser hurtigt de enkelte pixels når man forstørre billedet op..
Hvor mange mp er dit kamera på ? Hvad iso er billedet taget på ? Blænde ?
Jeg har justeret lidt på dit billede. Ved jo ikke hvordan møntens farve er men eftersom jeg ved farvejustering kunne hente dette resultat frem, vil jeg tro at det ikke er skudt helt ved siden af ??
Jeg har justeret billedet med følgende: Expornering, kontrast, justering af højlys samt farvemætning og ganske lidt støjfjerning. Der er for lidt opløsning i billedet til at man kan støjfjerne uden at ødelægge det.
Hvis dit kamera kan indstilles til at gemme billederne i TIFF-format, så gør det. Du har så mange mange flere data i din billedfil od dermed osse flere justerings muligheder. Fotos der så skal ind på fx dette forum, dem gemmer du så i jpeg formatet.
Billedet til højre er dit nye og bedre. Til venstre har jeg justeret det.
PS. Jeg optager i RAW-format, derefter justerer jeg i Raw billedesoftwaren der fulgte med kameraet. Gemmer så i Tiff-format og laver der den sidste justering, gemmer så det færdige billede i jpg formatet.
PS igen : Når du justere dit billede så husk at de lyseste områder aldrig må blive hvide og de mørkeste aldrig sorte.
Lige før sort og hvid..



14. December 2013 kl. 21:57
ændring af iso og blændtal syntes det hjalp lidt, men hvad siger I
finn

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
det nye TV det gamle TH
iso 100 blændtal 7 + selvudløser
har prøvet manuel focus med samme resultat som auto.



13. December 2013 kl. 08:01
Testfoto. Lavet i plastkasse opstillingen
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Husk lige på at de fleste objektiver tegner skarpest fra ca blænde 5 - 16
Det er lidt forskelligt fra objektiv til objektiv. De helt små og de helt store skal man helst undgå. Blænde 32 fx er super hvis man har brug for stor dybdeskarphed, men giver ikke et super skarpt billede.
Testbilledet er lavet ved iso 100 og blænde 5.
Husk osse på at blandingslys ikke er godt. Kun en slags pære af gangen - kameraets hvidbalance instilling kan ikke håndtere fx gammeldags pære og sparepære på en gang.



13. December 2013 kl. 07:59
Min opstilling
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
For at afrunde fotonørde-snakken uploader jeg lige min opstilling.
To plastkasser ovenpå hinanden. På den øverste lægger jeg min trådløse blitz. Rummet i den øverste kasse bløder lyset op, og et dejligt blødt lys uden hårde skygger bliver resultatet. Min bedste opstilling indtil videre, men kun fantasien sætter grænserne. En bedre opstilling kunne sikkert opfindes...
PÃ¥ billedet lyser blitzen i kassen.



11. December 2013 kl. 07:04
2 krone. Plastkasse fotos
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Denne er fotograferet på samme måde som 1 skillingen.
Opstillingen er god til sølv også, som ellers er noget af det sværeste at fotografere pga reflekserne.



10. December 2013 kl. 22:32
har leget lidt mere med foto, nogle ideer, kritik (konstruktiv)
finn

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
her fotoet af min sidste englænder


13. November 2013 kl. 05:35
Til Steen.. Havsmarkskatten som tegning
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Hej Steen.
Billedet her er lavet i gratisprogrammet Photofilter.
Det bedste resultat vil du altid få når genstanden er fotograferet på hvid baggrund.



02. November 2013 kl. 19:50
Helicon Remote + Helicon Focus
Torben Primdal J.

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Et eksempel mere. 2 franske skruer, under en glødepære.


02. November 2013 kl. 19:46
Helicon Remote + Helicon Focus
Torben Primdal J.

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Stødte på Heliconsoft på nettet for nylig, som kan sammensætte mange billeder til et, med ekstrem dybdeskarphed. Så lånte et godt kamera på arbejdet, som er kompatibelt med softwaren (Nikon D5100), og se nu hvor flot man kan fotografere en samling kapsler fra Jydsk Andelsfoderstof Forretning


13. September 2013 kl. 22:02
Justering af fotos
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Har lige justeret lidt på Tommys fugl i billedbehandlings program.
De fleste billeder kan ret nemt forbedres i billedsoftware.
Her har jeg brugt det gratis program (PhotoFiltre.
Har justeret: Gamma, Lys, kontrast og farvemætning.. Har fjernet fejl i den sorte baggrund med den tool som hedder kloning.
Det mørke billede er selvfølgelig før justering.
Jeg starter næsten altid med at justere i gamma, dernæst kontrast, lys og farvemætning.



12. September 2013 kl. 18:15
Scanning af fund - test
tommy

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Jeg bruger næsten udelukkende scanning af mine fund. Og ingen problemer med at scanne flade genstande - det er først når man kommer til dybdescanning at scanneren skal vise sit værd. Denne lille fugl, som jeg fandt i går, er knap 4 cm. dyb på billedet. Så vær opmærksom på det, hvis I vil købe en scanner til jeres fund - hvilket jeg synes er en god ide.


16. April 2013 kl. 14:24
Spredningskort
tommy

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Her er så, hvad mine svenske venner får ud af nogle fundkoordinater. Hver mand sit symbol - hver tidsalder sin farve, som der kan tændes og slukkes for, så man kan se de enkelte tidsaldre for sig. Ved klik på et symbol, popper der et billede op, med link til DP. Det hele er lavet i Google Earth (tror jeg nok). Smart synes jeg :)
P. S. Det er fra en af de bedre marker.



16. April 2013 kl. 12:18
fundregistrering
tomep

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
fundregistrering med farvede symboler


09. April 2013 kl. 06:35
Danefætyv ( Kun for fototosserne )
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Fandt denne indtørrede tyv i skuffen med fund. Heldigvis er slynglen åbentbart afgået ved døden under udførelsen af sin ugerning... Satte ham straks på nål og tog dette foto.

Optik: Tamoron SP 90 di. Foto taget ved blænde f.10.
Kamera: SonyAlpha @100
Billedet er sammensat / stacket af 5 fotos med skiftende focus for at opnå fuld dybdeskarphed i hovedet på bæstet.
Dirhemen er indsat for at retfærdiggøre et "ikke fundfoto", men syntes lige at i skulle se den kvalitet dette fremragende objektiv kan levere. Pris 3.500. Det er osse super til genstandsfoto, hvor superkvalitet selvfølgelig ikke er nødvendigt.. Men super fedt når den er der.
PS. Hvepsen ER fundet i fundskuffen - så den kan vel gå ind under betegnelsen: Skuffefund..



28. Marts 2013 kl. 09:47
Fotostacking
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Har længe arbejdet med fotostacking for at kunne opnå fuld dybdeskarphed i nærbilleder, men har ikke været tilfreds med resultaterne.
Har nu fundet et brugbart program på nettet, og her er resultatet...
Sølvtokronen her er sammensat af 12 billeder med forskellig focus. De to små billeder øverst til venstre er nummer 1 og 12 i stakken.
Fin teknik hvis man gerne vil vise fund fra andre vinkler hvor dybdeskarpheden er et problem. Det er måske nok at nørde lidt, men vejeret er jo ikke rigtigt til andet for tiden. Øv...



22. Marts 2013 kl. 08:03
Føj... Dem har fanden skabt!
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Lige et lille minde om fredag den 22 marts 2013
Enhver detektorføres værste fjende..
De dryssede ned fra himlen som små flade palietter -helt perfekte og ikke to ens
MÃ¥l: 3 X 3mm



21. Marts 2013 kl. 01:25
Testfotos af sølv med ny macrooptik
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Vi havde i forgårs lidt snak, her på siden, om problematikken med at fotografere blanke genstande bla sølv.
Her er resultatet med den nyindkøbte optik: Tamron SP 90mm DI



20. Marts 2013 kl. 07:12
Justering af Marcins norske
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Hej Marcin.
Tillod mig at justere lidt på dit billede.
Tror at hvidbalancen skal justeres i dit kamera.
Mon ikke at dette resultat er nærmere møntens virkelige udseende ?



19. Marts 2013 kl. 08:24
Testfotos med ny macrooptik
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Indmaden af farfars lommeur. Der står på uret at det har 15 rubinlejer. De tre kan ses på billedet


19. Marts 2013 kl. 08:14
Testfotos med ny macrooptik
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Nærfoto af 25øren.
Det ligner at belægningen på mønten er kalk. Det har jeg først opdaget med de nye billder jeg har taget i dag



19. Marts 2013 kl. 08:10
Testfotos med ny macrooptik
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Den anden side


19. Marts 2013 kl. 08:08
Testfotos med ny macrooptik
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Har brugt snestormen til at sidde inde i varmen og lave nogle testfotos med nyindkøbt optik. Her er hvad der kom ud af det.. Det ser ud til at den tegner super skarpt, og gengiver farverne fint.
Mener at optikken har været produceret i over 20 år, men er nu blevet tilpasset det digitale.
Optik: Tamron SP DI 90mm. Optikken fås med fatning til de fleste digitale spejlreflexkameraer



26. Februar 2013 kl. 10:47
Test - eksperiment med stereoskopi
Heelgrasper

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Nu kommer plusgraderne jo igen (siges det), men jeg nåede lige at lave et lille eksperiment med stereoskopi/stereofotos. Det er på ingen måde perfektioneret, blot en lille test for at se, om det overhovedet kunne lade sig gøre med mit simple udstyr.

Inspirationen kom fra nogle gamle stereofotos fra Bornholms Museum, som jeg tilfældigt stødte på: http://www.roennebyarkiv.com/det-aeligldste-museum.html . Dem syntes jeg, det kunne være sjovt at kunne se på den rigtige måde og gik derfor egentlig på jagt efter en simpel måde at lave et stereoskop på (sådan et som ses ved billederne fra Bornholms Museum). Det viste sig faktisk at være ret simpelt, da jeg kunne lave et med min smartphone, 12 visitkort og noget tape: http://www.kybervision.com/Blog/files/3D_on_iPhone_Part1.html .

Herefter slog det mig, at hvis man selv kunne lave den slags fotos, kunne man måske nogle gange få fremvist ens fund lidt bedre (eller beholde et bedre minde om det). Jeg har i hvert fald et par gange følt, at mine fotos ikke rigtig kunne gengive fundet ordentligt, fordi der ikke var dybde i billedet.

Det her er så første eksperiment med en knap, hvor jeg netop syntes, det var lidt svært at få "knopperne" ordentlig fanget. Som sagt langtfra perfekt her, men nok til, at jeg vil arbejde lidt videre med det.

Gengivelsen er beregnet til "parallel viewing", hvilket er det, man kan med en smartphone og nogle visitkort (der findes selvfølgelig andre måder at se effekten på). Da effekten er beskeden i mit eksempel, er her et link til et foto, hvor effekten gerne skulle være til at få øje på: http://www.flickr.com/photos/27040945@N02/3775353018/ . Nogle har desværre mere besvær med at få det til at virke end andre.



09. December 2012 kl. 01:28
USB-mikroskop vs. kompaktkamera
Heelgrasper

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Fordi jeg var nysgerrig, tillod jeg mig at låne lidt fra Allans eksempel på, hvad et USB-mikroskop kan: www.detecting.dk/coppermine/displayimage/pid=54400.html . Først tog jeg et billede af en enkrone (desværre ikke samme år og model som Allans) med mit Canon PowerShot A480, som har 10 MP. Målet var her at tage et billede, hvor enkronen fyldte så meget af billedet som muligt og stadig var skarp, mens jeg ikke legede så meget med lys osv. Derefter tog jeg fotoet med største forstørrelse fra Allans eksempel og prøvede at beskære mit billede af enkronen, så det viste omtrent samme del af mønten. Og så satte jeg dem samme overfor hinanden, så vi nu har Allans foto til venstre og mit til højre.

Som jeg havde på fornemmelsen, så giver det ca. det samme. Altså, har man et fornuftigt digitalt kompaktkamera (mit er nogle år gammelt og var Canons billigste dengang) så kan man formodentlig få lige så god forstørrelse som med USB-mikroskop.



04. December 2012 kl. 01:33
Dette er en prøve med microskop fra dinolite.dk den hedder dinolite pro am-413t der er bestilt extra side lys til den .Det skulle komme sidst på ugen.
pivse

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks



10. Oktober 2012 kl. 02:39
fotografering
ejner

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Her min opstilling med suppegryden til at sprede lyset.
Billederne tages som råfiler hvor hvidbalancen og eksponeringen justeres.
Koverteres derefter til Jpeg og finpudses i et billedbehandlingsprogram.



08. Oktober 2012 kl. 06:58
Fotos lavet med min foto opstilling, og forklaret som aftalt.
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Patronhylsteret er belyst med og uden sølvpapiret.


08. Oktober 2012 kl. 06:53
Her er så min foto opstilling og forklaring som aftalt.
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Filt som baggrund.
Den trådløse blitz lyser skråt ned gennem glaspladen.
De blanke sider i vasken tilbagekaster, oplyser og fordeler lyset - samt opløser eventuelle skygger fra genstanden.
Blitzens skrå vinkel lægger et skråt lys ind over mønten og patronhylsteret. Det fremhæver detaljerne.
Patronhylsterets skyggeside vil jeg gerne have belyst. Derfor opstillingen med sølvpapiret, som tilbagekaster lyset.
Ved mønten har jeg ikke brugt sølvpapiret, da jeg vil have præget fremhævet med det skrå blitzlys. Er præget meget kraftigt og kontrasterne for store, så bruger jeg sølvpapiret til at oplyse skyggerne. Man justerer opløsningen af skyggerne ved at ændre afstanden fra sølvpapiret til genstanden.
Billederne bliver taget i RAW format og fremkaldt / justeret i Capture one 6. Derefter bliver de finjusteret i det gratis fotoprogram Photofilter.


En meget mere enkel og yderst efiktiv opstilling er Ejeners "Suppegryde".
Jeg vil da opfordre Ejner til at uploade sin opstilling.

Kamera Sony Alpha@100
Metz trådløs ringblitz
Næroptikken har jeg selv lavet af to gamle 200 mm minolta zoonoptikker, som jeg slagtede og genbrugte nogle af linserne fra. Skidtet blev skruet sammen af de gevindringe og diverse bøs som blev til rådighed under slagtningen..
Hvad der er sparet er tjent, og ovenkøbet skattefrit...



07. Oktober 2012 kl. 00:11
32 Skilling med 4 og 16 skillinger som baggrund
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Som opfølgning på kommentarene til mit sidste upload, synes jeg lige at jeg ville vise denne mulighed for at lave baggrund til sine fund.
Selvfølgelig ikke til alt, men kunne godt forestille mig fx Steens denarskat på denne måde. En tre fire af de pæneste og resten som baggrund.
Kun fantasien sætter grænser.



28. September 2012 kl. 02:25
Betydelsen av vitbalans
Tobias

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Illustrasjon av betydelsen av korrekt hvidbalanse i kameran. Billeden til venstre er taget med lyskildet indstillt til Sollys, og den til höjre indstillt til Glödlampa (Paere). Billeden er taget indedörs med artificiellt lys. Den til höjre er ikke perfekt men flere gange bedre än den til venstre. Så det kan vaere vaerd at lära at kaende hvor hvidbalanse/lyskilde-indstillningen er på sin kamera ;-)


10. April 2012 kl. 06:40
Steens store armring i bedre billedkvalitet
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Først vil jeg lige sige tak for alle de pæne kommentarer om mit fotoarbejde omkring Steens skattefund.
Da jeg læste buhrkalls kommentar om at billederne ikke kunne laves bedre, kunne jeg altså ikke lade være med at uploade dette af den store armring.
Det er lavet af en "rå-fil". Osse kaldet det digitale negativ.
Prøv lige at sammenligne med det først uploade.
Og nu ikke mere Agersø-sølv,, før han finder den næste skat.......



19. Februar 2012 kl. 03:29
mixture
ejner

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Fikser lige en med nogle andre fund.


16. Februar 2012 kl. 00:54
fibler
ejner

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Prøver lige at sætte nogle gamle billeder sammen-tiden skal jo gå med noget.


24. Januar 2012 kl. 18:12
et billed som lovet Danzigman
slagter

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks



18. Januar 2012 kl. 07:11
Dolketidspilespids
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Pilen er 2,5 x 1cm
Pilen er genskabt ved at kopiere den hele del, som derefter er spejlvent og anbragt på den manglende dels plads. Samlingerne er fjernet ved hjælp af klon værktøjet. Rustsporende er osse klonet væk.
Man skal absolut ikke pynte på sine fund, men hvis man viser orginalen sammen med det genskabte kan det være ok - synes jeg..



27. December 2011 kl. 23:10
WEHO Discovery VMS-004 Test
Danzigman

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Har taget et lille foto af en ny 20 kr. Mikroskopet har 1,3 M pix camera og video. HÃ¥ber kvaliteten er okay.


23. November 2011 kl. 03:37
Lyskasse
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Dette er taget i kassen.
Har her valgt at lade den ene flash belyse ud på kassens side for at øge det indirekte lys på genstanden og sænke styrken på det direkte lys for ikke at kvæle detaljerne i for stærkt lys. På alle billederne lyser flashen imod kameraet.



23. November 2011 kl. 03:29
Lyskasse
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Dette foto er taget udenfor kassen, men med samme opstilling og efterbehandling i programmet Photofiltre, som i kassen..


26. April 2011 kl. 17:39
Fotoresturering
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Billedet rettet efter Steens anvisning.


10. Marts 2011 kl. 09:06
DOF Stacking
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
DOF er en fed teknik da man kan fotografere fra nye vinkler og stadig bevare dybdeskarpheden. Dolken her er lavet af otte billeder.


10. Marts 2011 kl. 08:21
DOF Stacking
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Til sammenligning er her et enkelt af billederne hvor focus ligger på bagkroppen.


10. Marts 2011 kl. 08:18
DOF Stacking
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Har desværre ingen pragtfibel at øve Dof stacking på, så denne indtørrede Guldsmed må gøre det ud for en fibel..
Billedet er lavet af ni billeder.
Taget på 80 asa, for at minimere støj.
Blænde 25 for at opnå maksimal dybdeskarphed i hvert enkelt billede.
Kamera: Sony Alpha 100 a spejlreflex.
Teknikken er super ved macro, da dybdeskarpheden altid har været et problem der ikke kunne løses..



10. Marts 2011 kl. 08:03
DOF Stacking
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Har leget lidt med DOFstacking. Øksen her er lavet af otte fotos med forskellig focus.


24. Februar 2011 kl. 04:21
Modulex
Henrik Brinch

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Nogle kender måske de gamle Modulex "lego" brikker der blev fremstillet specielt til arkitekter da de manglede brikker i rigtige målestoksforhold.
Fik den skøre ide at lave en "fundkasse" da man jo kan bygge sin egen lineal og med bogstaverne få en ensartethed.
Dette blot til inspiration. Baggrunden er bare et stykke karton, hvor man kan skyde en hvilken som helst farve ned gennem en slids øverst.



03. Februar 2011 kl. 06:48
Foto tip
Henrik Brinch

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Undskyld endnu et lille indslag fra fototossen. Synes at makro-objektiver til fotografering i mikro/makroverdenen er voldsomt dyre, og har kigget mig om efter alternativer. Først har jeg prøvet mig med en omvenderring, så objektivet kan vendes og sættes modsat på kamerahuset...det virkede egentlig ret fint, men man skal låse blænden inden og man skal have masser af lys MASSER! Nu har jeg så investeret ca. 150 kr. i et sæt closeup linser, og se det er straks noget helt andet. Man kan modsat omvenderringen bruge autofokus, og det er ikke så lyskrævende, det er meget mere bekvemt og man kan kombinere ringene udfra hvor tæt man vil på emnerne.

Der er brugt et 18/55mm objektiv i testen her.
Første billede er taget på 18mm, næste på 55mm, og så er resten taget med closeup linserne monteret,+1,+2, +4, +10, +10+4, og sidst alle sammen +10+4+2+1...de skrues ganske enkelt på objektivet yderst som hvis det var et filter.

Jeg skal ihvertfald ikke ud og have et makroobjektiv foreløbigt...skal bare have disse linser med i kameratasken.

Uden linser skal man holde en afstand på 20-30cm... med linserne på er man inde på 2-6cm...det sidste billede af hagen var objektiv så tæt på at det skyggede så der er oplyst med en LED lommelygte som har givet et underligt glød.

Alle billeder er formindsket til 480x320, det oprindelige er 100x større (18mpix)...H'et i stort er derimod ikke formindsket, men blot klippet ud (croppet) hvor 10+ linsen er brugt.

Der er mange penge at spare, et godt makro objektiv starter på den forkerte side af 3000.



07. Januar 2011 kl. 03:01
Endnu et eksperiment med DOF
Heelgrasper

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Øverst det sammensatte foto (8 billeder), nederst det billede, som kameraet tog med standard makro indstilling. Så vidt jeg kan se, så er der fem vandrette uskarpe bånd, hvilket virker lige rigeligt. De ses dog kun, når man nærstuderer billedet.


06. Januar 2011 kl. 18:27
Mere DOF Stacking
Henrik Brinch

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Kan godt li at lege med fokus forskellige steder i et foto, det kan give ret gode resultater, men har aldrig tænkt på at kombinere flere fotos af samme emne med forskellig fokus, vidste ikke der fandtes et program før Tobias gjorde opmærksom på det. Her er brugt samme program som Tobias' eksempler, håndholdt kamera (programmet er rimeligt godt til at kalibrere forskudte billeder), 5 fotos samlet til ét. Illustreret her er billede 1, 3 og 5, samt det endelige resultat. Så nu kan man altså stikke sit kamera helt ned blandt flere fund og få det hele i fokus. Det næste blir at prøve at bruge bracketing og så bruge de fotos til DOF bagefter....lyder vildt og omstændigt,men kun det bedste er godt nok, når man er lidt nørdet :-)
Jeg har afleveret en del fund jeg godt gad fotografere om med denne teknik i brug.



05. Januar 2011 kl. 21:38
Knapp - DOF stacking
xTobias

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Jag har länge funderat på hur jag skall bära sig åt för att få ett bra skärpedjup i makroläge med min vanliga kompaktkamera (Canon IXUS 90 IS). Lösningen visade sig vara Depth-of-Field (DOF) stacking. Med den eminenta gratis programvaran CombineZM kan man automatiskt kombinera flera bilder med olika fokus för att få en bild med större skärpedjup. Den här silverknappen tog jag 4 olika bilder på (varav de två extremerna plus slutresultatet visas på bilden). Lite artefakter skapas visserligen, men jag är ändå mycket nöjd med resultatet!


05. Januar 2011 kl. 21:37
Spänne - DOF stacking
xTobias

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Jag har länge funderat på hur jag skall bära sig åt för att få ett bra skärpedjup i makroläge med min vanliga kompaktkamera (Canon IXUS 90 IS). Lösningen visade sig vara Depth-of-Field (DOF) stacking. Med den eminenta gratis programvaran CombineZM kan man automatiskt kombinera flera bilder med olika fokus för att få en bild med större skärpedjup. Det här spännet tog jag 6 olika bilder på (varav de två extremerna plus slutresultatet visas på bilden). Lite artefakter skapas visserligen, men jag är ändå mycket nöjd med resultatet!


05. Januar 2011 kl. 21:34
Knapp - DOF stacking
Tobias

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Jag har länge funderat på hur jag skall bära sig åt för att få ett bra skärpedjup i makroläge med min vanliga kompaktkamera (Canon IXUS 90 IS). Lösningen visade sig vara Depth-of-Field (DOF) stacking. Med den eminenta gratis programvaran CombineZM kan man automatiskt kombinera flera bilder med olika fokus för att få en bild med större skärpedjup. Den här silverknappen tog jag 4 olika bilder på (varav de två extremerna plus slutresultatet visas på bilden). Lite artefakter skapas visserligen, men jag är ändå mycket nöjd med resultatet!


05. Januar 2011 kl. 21:33
Spänne - DOF stacking
Tobias

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Jag har länge funderat på hur jag skall bära sig åt för att få ett bra skärpedjup i makroläge med min vanliga kompaktkamera (Canon IXUS 90 IS). Lösningen visade sig vara Depth-of-Field (DOF) stacking. Med den eminenta gratis programvaran CombineZM kan man automatiskt kombinera flera bilder med olika fokus för att få en bild med större skärpedjup. Det här spännet tog jag 6 olika bilder på (varav de två extremerna plus slutresultatet visas på bilden). Lite artefakter skapas visserligen, men jag är ändå mycket nöjd med resultatet!


29. December 2010 kl. 20:37
Eksperiment med HDR
Heelgrasper

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Inspireret af Henriks billede fra i går prøvede jeg lige at eksperimentere lidt med det i dag, selvom mit kamera ikke er helt velegnet. Og I bliver også lige belemret med det, selvom det ikke har en dyt med detekting at gøre :D

Øverst et "normalt" optimeret billede, nederst HDR (High Dynamic Range) med to ekstra billeder, hhv. +2 og -2. Teknikken har jeg læst mig frem til her: http://www.hdrfoto.dk/ . Og brugt en uregistreret version af Photomatix, hvilket er årsagen til vandmærkerne i billedet.

Der kan varieres en del på, hvordan det endelige resultat bliver, men fidusen er, at der både kan ses skyer på himlen og detaljer i de skyggefulde områder på jorden, hvor det normalt er enten-eller. Jeg kunne sagtens finde på at eksperimentere lidt mere med det.



28. December 2010 kl. 23:37
Fototrick
Henrik Brinch

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Her i denne agurketid ville jeg lege lidt med bracketing, og så er det nye kamera sku gået i stykker så det ikke kan fastmonteres, har så her forsøgt med et 4 Megapixel kamera, med 5 brackets i step af 0.7 Dvs. at kameraet tager 5 billeder med forskellig eksponering, derved får man alle nuancerne med. Selv på en flad genstand som en mønt er det uden tvivl bedre. Her kan man se hvilken forskel der er fra håndholdt til kamera opsat på stativ med 5 x bracketing og efterbehandling i et HDR program.


27. Januar 2009 kl. 05:33
Lyskasse test 2
Henrik Brinch

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
test


27. Januar 2009 kl. 05:20
Lyskassetest
Henrik Brinch

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Test af billede fra hjemmelavet lyskasse


10. April 2008 kl. 03:22
Test af CanoScan 8800F
tommy

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Hvis nogen overvejer at købe en ny scanner til indscanning af fund, kan jeg varmt anbefale CanoScan 8800F, der, som det fremgår af billedet, kan dybdescanne. Slut med uskarpe billeder og skygger - den er bare super. Og billedet her er kun scannet ved 50% af det maximale af maskinens ydeevne.

Udvid/Kollaps indhold Album links

Udvid/Kollaps indhold Leksikon

Udvid/Kollaps indhold Dagen i dag i historien